8 de març 2011

DERBI

Avui hem despertat amb la notícia apareguda en els mitjans de comunicació que el Consell d'Administració de PIAGGIO & C. SpA ha decidit tancar la planta de Martorelles i portar la producció a altres plantes italianes per garantir una major eficiència i productivitat.Quina "parida" i perdoneu l'expressió però aquestes justificacions sense sentit emprenyen.

La setmana passada vaig mantindre una reunió a la seu de la Direcció General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya per parlar de DERBI i del seu futur. En aquesta reunió vaig veure que el nou Director General d'Indústria, el Sr. Joan Sureda, un independent i empressari tenia molt clar que es tenia que ajudar al sector de la motocicleta, cosa que fins ara no s'havia fet al mateix nivell que al sector de l'automòvil. L'opció plantejada sobre el fet de recuperar les marques catalanes en poder de grups d'empreses extrangeres i potenciar la fabricació mitjançant un grup inversor a Catalunya de motocicletes de qualitat en la planta de Martorelles o en les instal.lacions de Yamaha. En aquests dies estava prevista una visita a la planta de Martorelles per conèixer l'estat de les instal.lacions.

Avui hem tingut un dia mogudet amb trucades a NACIONAL MOTOR SAU, GENERALITAT DE CATALUNYA, familia Rabasa, Comitè d'Empresa, mitjans de comunicació...

De tot això ha surgit una reunió amb l'Empresa, Generalitat de Catalunya i Ajuntament per recollir més informació i dades del comunicat italià per veure de que parlem exactament. Per una altra banda s'ha demanat a l'Empresa el compliment dels acords del 2009, els quals donaven una garantia de producció a la planta de Martorelles durant els anys 2010, 2011 i 2012. Aixó pensem que és innegociable i d'extricte compliment.

Per una altra banda, s'ha demanat l'intervenció del Molt Hble. President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Artur Mas, com ja s'havia fet en el passat amb l'ex-President Montilla, de cridar a reunió al President del Grup PIAGGIO, el Sr. Alberto Colanino. Tots pensem que recuperar la marca DERBI, venuda en el passat amb un moviment comptable de 18 milions d'euros aprox., podria ser la solució per salvar la planta de Martorelles amb l'entrada d'un grup inversor. Sense la marca, la fàbrica de Martorelles poc futur té.

Per una altra banda, demanem als grups polítics del Parlament de Catalunya que donin el màxim suport al Govern de la Generalitat, que s'aparquin les picabaralles i el protagonisme que avui ha aparegut als mitjans de comunicació, situació que no ajuda en res als prop de 200 treballadors i treballadores i vagin a una per defensar l'indústria catalana. No podem permetre aquestes deslocalitzacions sense altre justificació que la "política" per salvar les plantes dels seus països i tancar les nostres indústries.

Hem de dir PROU!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada