10 de nov. 2010

1er. Comitè d'Avaluació i Seguiment de la Llei de Barris


El dimecres dia 10 de novembre a les 13 h. es va realitzar a la Sala de Plens de l'Ajuntament la 1a. reunió del Comitè d'Avaluació i Seguiment de la Llei de Barris per a l'intervenció al Barri de Can Sunyer. A més del representats municipals (polítics, tècnics i personal funcionari) van assistir la Sra. Carme San Miguel, Delegada Territorial del Govern; el Sr. Joan Rabasseda, Director dels Serveis Territorial de Barcelona del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Ramon Botey, Cap de l'Oficina de Gestió del Programa de Barris de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Xavier López, Tècnic de l'Oficina de Gestió del Programa de Barris de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Joaquim Martínez i el Sr. Juan Agustin Holgado, per l'AAVV Can Sunyer; el Sr. Agustín Zamorano, President del Casal d'Avis de Can Sunyer; el Sr. José Luís Rodríguez, en representació de l'AMPA del CEIP Les Pruneres i el Sr. Francisco Cutillas, per part dels agents econòmics del barri (per l'empresa Instalaciones Dasma SL).

En la reunió es van presentar els quatre eixos d'actuació:

1.- Actuacions socials, culturals i formatives.
2.- Urbanització del barri
3.- Sistema de recollida d'aigües.
4.- Construcció del Centre Cívic.

Dintre de les actuacions socials, culturals i formatives, es farà un encàrrec d'un estudi econòmic i de comerç del barri. Es contractarà divers personal per coordinar les actuacions previstes dintre dels plans d'ocupació en el marc de "Treball als Barris", per mitjà de tallers i sessions amb veïns i veïnes. Es treballarà per formar a petits empresaris disposats a obrir nous negocis i es promocionarà l'ocupació amb assessorament i formació a les persones aturades.

El segòn eix de l'actuació, l'urbanització del barri, actuacions que en principi estan previstes realitzar durant els anys 2012 i 2013, inclouran millores en l'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, reparació i reposició de la pavimentació i de les voreres i millores de l'eficiència de les xarxes de subministrament (aigüa, enllumenat, soterrament de línies elèctriques i telefòniques, etc).

El tercer eix d'actuació, el qual està previst iniciar en gener del 2011, és el sistema de recollida d'aigües, dotant al barri d'una xarxa de recollida d'aigües pluvials i renovar i ampliar la xarxa de clavegueram. Aquesta actuació de la qual l'Ajuntament aprovarà inicialment en Ple aquest mes de novembre el projecte, el qual ha sigut presentat ja a l'AAVV Can Sunyer i que en breu es presentarà als veïns i veïnes del barri en una nova sessió de participació ciutadana per informar-los i recollir propostes de millora.

Finalment, l'últim eix serà la construcció del Centre Cívic al barri. La Diputació de Barcelona ja està col.laborant en un estudi previ de programació del futur centre, tenint previst tindre el projecte executiu durant l'any 2011 recollint propostes en un procès de participació ciutadana per executar la seva construcció entre el 2012 i 2013.

Unes inversions i actuacions de quasi 5 milions d'euros dels quals un 75% s'han aconseguit de la Generalitat de Catalunya i que permetrà fer realitat un somni dels veïns i veïnes de Can Sunyer de fa molts anys.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada